0318 - 485 841
menu

Winterbanden

Winterbanden zorgen voor meer grip op het wegdek in winterse omstandigheden. Zakt de temperatuur onder de 7 graden Celsius, dan is het tijd om uw zomerbanden te vervangen voor winterbanden. Zo rijdt u veiliger, met minder kans op slippen en aquaplaning.

Wat zijn ‘winterbanden’?

Winterbanden geven meer grip op de weg bij een temperatuur van 7 graden Celsius of lager. Dat komt door de silica die aan het rubber zijn toegevoegd en door het grovere profiel van de band. Daardoor blijft de band langer grip houden en is meer koersvast. Het rubber van zomerbanden wordt bij lagere temperaturen stugger, waardoor er minder contact is met het wegdek en de grip vermindert. Ook heeft de zomerband een fijner profiel, waardoor de band minder water en sneeuw kan verwerken.

De voordelen van winterbanden

  • Meer grip bij lage temperaturen
  • Minder slijtage en brandstofverbruik
  • Minder lawaai tijdens het rijden

Veiligheid en geluidsreductie door winterbanden

Met winterbanden rijdt u veiliger in winterse omstandigheden, maar u rijdt ook stiller. Wanneer het kouder wordt, maken winterbanden minder geluid dan zomerbanden. De samenstelling van het rubber maakt dat winterbanden comfortabeler rijden. Verder zijn ze minder aan slijtage onderhevig en is het brandstofverbruik lager. Natuurlijk gaan ook uw zomerbanden langer mee, omdat ze maar de helft van het jaar onder uw auto zitten.

Lichtmetalen wielen of toch maar van staal?

De meeste auto’s hebben tegenwoordig lichtmetalen wielen maar die zijn nogal gevoelig voor pekel. Wij adviseren u daarom om in de winter te kiezen voor stalen wielen, want die kunnen tegen een stootje. Wij monteren uw winterbanden graag voor u op stalen wielen. Dat maakt de bandenwissel in het voor- en najaar ook een stuk gemakkelijker. U bent snel weer veilig op weg.

Sla uw zomer- en winterbanden op in ons Bandenhotel

Zomer- en winterbanden… De ene bandenset zit onder de auto, maar waar laat u de andere? In de winter slaan wij uw zomerbanden op lichtmetalen wielen graag voor u op. En in de zomer kunt u uw winterbanden op stalen wielen rustig bij ons achterlaten. Op eigen terrein hebben wij namelijk een beveiligd bandenhotel, waarin we uw banden netjes voor u bewaren. Dat scheelt u weer ruimte in uw eigen schuur.