Auto uitlijnen in Scherpenzeel – voor luxe auto’s en vrachtwagens

 • Groot assortiment autobanden
 • Service en advies
 • Montage, auto uitlijnen & balanceren onder één dak

Het raken van een klein stoeprandje, de klap van een gat in het wegdek of een groot object waar u overheen bent gereden. Het gebeurt iedereen wel eens. “Geen schade? Mooi dan kunnen we weer verder.” ​In dit soort gevallen is het goed mogelijk dat uw auto niet goed meer uitgelijnd is. Laat uw auto uitlijnen bij Baldé’s Banden Service, in de buurt van Scherpenzeel

Wat merkt u?

 • Het stuur staat iets gedraaid wanneer u rechtuit rijdt.
 • De auto trekt één kant op, naar links of naar rechts. U moet hierdoor steeds bijsturen.
 • Snellere bandenslijtage. Uw autobanden zullen snel schuin afslijten. Dit maakt de banden onbruikbaar en in het ergste geval kan dit voor een klapband zorgen!
 • Hoger brandstofverbruik. Doordat er meer bandenslijtage is, stijgt het brandstofverbruik.
 • Slechte wegligging. Sturen naar links zal anders voelen dan sturen naar rechts, langere remweg.

​​Het belang van uw auto uitlijnen

Naast bovenstaande kenmerken van een auto die niet goed is uitgelijnd, zijn er helaas ook negatieve effecten die u minder snel of helemaal niet merkt totdat het kwaad geschied is. Een voorbeeld hiervan is slijtage van mechanische onderdelen. Uw auto uitlijnen is daarom raadzaam om jaarlijks (bij de zomer/winter wissel) te laten doen. Dit scheelt niet alleen veel onnodige slijtage, maar draagt ook bij aan een langere levensduur van de banden.

​Auto uitlijnen door Baldé Scherpenzeel

Uw auto uitlijnen door Baldé zorgt voor een geweldig resultaat. Dankzij de professionele uitlijn-unit kunnen de wielen zeer nauwkeurig worden uitgelijnd. Er worden 4 digitale meetknoppen aan de wielen geplaatst die de wielstanden driedimensionaal in beeld brengen. Met behulp van fotocamera’s wordt de plaats en verandering nauwkeurig waargenomen. Vervolgens berekent de computer in hoeverre de wielstanden afwijken van de fabrieksspecificaties. De monteur kan hierna met behulp van deze informatie de auto uitlijnen volgens fabrieksspecificaties.

Auto uitlijnen of banden balanceren

Auto uitlijnen en banden balanceren zijn 2 termen die vaak door elkaar heen worden gebruikt. Het zijn echter 2 compleet verschillende zaken. Zoals hierboven beschreven heeft uw auto uitlijnen te maken met het rechtzetten van de wielstanden. Banden balanceren heeft te maken met de balans in uw banden. U kunt de onbalans merken doordat uw stuur gaat trillen naarmate u harder gaat rijden. Dit kan worden opgelost door met moderne apparatuur te meten op welke plek de betreffende band uit balans is, en hier vervolgens een stukje lood op te bevestigen. Meer informatie over banden balanceren kunt u vinden door op de link te drukken.

Uw auto uitlijnen?

Herkent u bovenstaande klachten en wilt u een afspraak maken? Of wilt u gewoon eens controleren of uw auto gewoon eens controleren? Laat dan uw auto uitlijnen door Baldé’s Banden Service, in de buurt van Scherpenzeel.

Waarom zou u uw autobanden kopen bij Baldé in Lunteren?

 • Autobanden kopen bij een vertrouwd adres
 • Snelle service en eerlijke prijzen
 • Montage, uitlijnen & balanceren onder één dak
Balde banden service

Uw bandenspecialist voor regio Lunteren, Barneveld, Ede, Veenendaal!

Zoekt u nieuwe of gebruikte banden voor uw auto, motor, vrachtwagen of tractor? Of heeft u winterbanden nodig? Baldé's Banden Service is dé bandenspecialist van Lunteren en de wijde regio.

Nederland