Medewerker van Baldé bezig met band

Banden vervangen

  • Groot assortiment A-merk banden
  • Advies van vakkundige monteurs
  • Inclusief montage en balanceren

Eens in de zoveel tijd moeten uw banden vervangen worden. Wij vervangen banden van allerlei voertuigen, waaronder banden voor auto’s, motoren, vrachtwagens, tractoren en meer!


Online afspraak maken

Plan een afspraak wanneer het u uitkomt via onze online afsprakenplanner.

Online afspraak maken

Banden vervangen

Afhankelijk van hoeveel kilometers u per jaar maakt, zullen uw banden zo nu en dan vervangen moeten worden. Bij Baldé’s Bandenservice zijn we specialist op dit vlak. Wij specialiseren ons in banden en velgen. Alles wat daarmee te maken heeft, is onze specialiteit. We hebben jarenlange ervaring met complete bandenservice. Advies, velgen richten en uitlijnen, u kunt alles door ons laten uitvoeren. Onze gespecialiseerde mensen helpen u graag!

Wanneer banden vervangen?

De wettelijke minimale profieldiepte in Europa is 1,6 mm. Het is echter raadzaam om de banden bij uiterlijk 2 mm te vervangen. In de profielgroeven van een band bevinden zich slijtage-indicatoren genaamd TWI (Tread Wear Indicator). Wanneer het profiel van de band versleten is tot aan deze indicatoren betekent het dat de band de minimale wettelijke profieldiepte heeft bereikt.

Bij winterbanden wordt de slijtagegrens al bij 4 mm bereikt wat betreft de winterse eigenschappen. Winterbanden met minder dan 4 mm restprofiel zijn in principe geen winterbanden meer. In bepaalde landen is dit ook in de wet geregeld. Winterbanden zijn naast de TWI ook voorzien van een WWI (Winter Wear Indicator). Deze heeft een hoogte van 4 mm, welke dus de slijtagegrens voor winterse eigenschappen aangeeft.

Daarnaast zijn klapbanden, ouderdom, ongelijke slijtage en beschadigingen natuurlijk goede redenen om een band te laten vervangen.

Breed assortiment A-merken

Bij Baldé heeft u de keuze uit een breed assortiment banden van A-merken. Enkele voorbeelden hiervan zijn: Autobanden van Michelin, Continental, Bridgestone, Firestore, Kleber, GT Radial en meer! Ook leveren we gehomologeerde banden: banden die door de fabrikant meegeleverd worden met uw auto. Zo hebt u altijd het juiste setje banden onder uw auto.

Weet u niet goed welke autoband het beste bij uw wensen, rijstijl en budget passen? Wij adviseren u graag over wat voor u de juiste keus zal zijn. Hierbij wordt gekeken naar onder andere: type voertuig, veiligheid, comfort, stuurgedrag, geluidsafgifte en vermindering van de weerstand. Dit zijn belangrijke elementen in de keus van uw nieuwe banden.

Banden balanceren

Na het vervangen van de banden zorgen wij er altijd voor dat uw banden gebalanceerd zijn. Als we ze niet zouden balanceren, dan kan er trilling in de auto ontstaan. Het balanceren van uw banden valt binnen de prijs die u van ons krijgt voor het vervangen van uw banden.

Uitlijnen als extra service

Goed uitgelijnde wielen zorgen voor minder bandenslijtage, voor een betere stuurbalans en een lager brandstofverbruik. Het uitlijnen van uw wielen doen we niet standaard bij het vervangen van uw banden. Voor het uitlijnen maken we graag een aparte prijsopgave.

Baldé, uw lokale hulp

Vanuit onze garage in Lunteren helpen we mensen uit de wijde regio met het vervangen van banden en andere band-gerelateerde klussen. Klanten komen naar ons toe vanuit bijvoorbeeld Bennekom, Ede, Barneveld, Leusden, Veenendaal, Voorthuizen, Woudenberg en andere omliggende dorpen. Wij zijn goed bereikbaar en helpen onze klanten snel en goed! Maak ook kennis met de lokale specialist, kom naar Baldé’s Banden Service!


Veelgestelde vragen


De kosten voor het repareren van een autoband variëren per situatie. Neem contact met ons op voor een persoonlijke prijsopgave.

De tijdsduur voor het repareren van een lekke band is afhankelijk van de situatie. Neem contact met ons op voor een tijdindicatie.

U kunt ervoor kiezen om de gewenste banden te bestellen zonder montagepakket. U kunt deze online of telefonisch bestellen en bij ons in Lunteren afhalen.

Wij raden u aan om naast het repareren van een lekke autoband ook uw banden te laten balanceren. Het grote voordeel is dat u hierdoor weer meer controle over uw auto krijgt en uw benzineverbruik zal zien dalen.

Bij Baldé heeft u de keuze uit een breed assortiment banden van A-merken, zoals Michelin en Firestone. Ook leveren we gehomologeerde banden: banden die door de fabrikant meegeleverd worden met uw auto.

.

Waarom zou u kiezen voor Baldé in Lunteren?

  • Banden en velgen kopen bij een vertrouwd adres
  • Snelle service en eerlijke prijzen
  • Alles onder één dak
Balde banden service