TPMS bandenspanningssensoren installeren

TPMS sensoren laten installeren

  • Signaleert schade aan uw banden
  • Verhoogt rijveiligheid
  • Voorkomt hoog brandstofgebruik

TPMS (Tyre Pressure Monitoring System) is een bandenspanning controlesysteem. Bij verkeerde bandenspanning wordt een signaal aan de bestuurder afgegeven dat er iets mis is.


Online afspraak maken

Plan een afspraak wanneer het u uitkomt via onze online afsprakenplanner.

Online afspraak maken

Wat is TPMS?

Sinds 1 november 2014 is elke nieuwe auto standaard voorzien van TPMS. Dit betekent dat meer dan twee miljoen auto’s in Nederland inmiddels dit bandenspanning-controlesysteem (TPMS) in hun auto hebben. Dit TPMS-systeem is een veiligheidssysteem. Het waarschuwt met een lampje op het dashboard als de bandenspanning in een of meer banden 20% te laag is of als de spanning in een band tot 1,5 bar is gedaald.

Het systeem signaleert een lekke band al ruim voordat u het zelf in de gaten hebt. Zodra het lampje brandt, kunt u direct op zoek naar een veilige parkeerplek en uw banden controleren. Heeft u geen lekke band? Breng dan uw banden zo snel mogelijk op de juiste spanning.

Kortom, de functie van TPMS-sensoren:

  • Hoog brandstofverbruik voorkomen
  • Rijveiligheid verhogen
  • Onnodige bandenslijtage voorkomen

TPMS-sensoren voor uw winterwielen

Wisselt u altijd een complete set wielen tijdens een bandenwissel? Als u in de winter ook verzekerd wil zijn van het automatische bandenspanning-controlesysteem, dan kunt u het beste de winterwielen van TPMS-sensoren laten voorzien. Wij kunnen u adviseren en de montage van de sensoren verzorgen.

Onze expertise

Bij Baldé’s banden service leveren we TPMS sensoren maar zijn we ook gespecialiseerd in onderhoud en installatie van deze sensoren. Als u nieuwe velgen op een auto met TPMS systeem wilt laten monteren, dan moet u hier rekening mee moeten houden bij de aanschaf van de velgen. Wij adviseren u hier graag in.

Veelgestelde vragen


Autobanden met te lage of hoge spanning beïnvloeden de wegvastheid van uw voertuig en verhogen het risico op een klapband. Wij raden u aan om een specialist hiernaar te laten kijken. 

De wettelijke minimale profieldiepte in Europa is 1,6 mm per band. Wij adviseren om winterbanden onder de 4 mm te vervangen.

Wij raden u aan om altijd vier winterbanden te monteren, zodat de bestuurbaarheid van uw auto optimaal blijft.

Dat raden wij u niet aan. Deze banden hebben verschillende prestaties, waardoor ze ook anders reageren. Wij raden dan ook altijd aan om vier banden van hetzelfde type op uw auto te (laten) monteren.

Waarom zou u kiezen voor Baldé in Lunteren?

  • Banden en velgen kopen bij een vertrouwd adres
  • Snelle service en eerlijke prijzen
  • Alles onder één dak
Balde banden service