Medewerker van Baldé in gesprek met klant

Accu vervangen

  • Gratis accutest
  • Vakkundige monteurs
  • Groot assortiment

Het is verstandig om bij het wisselen van de seizoenen je accu te laten controleren. Ons advies: vervang jouw accu elke vier jaar, dan voorkom je problemen. Wij doet dit graag voor je!


Gratis accutest

Je auto niet meer aan de praat kunnen krijgen is heel vervelend, vooral in de winter, maar natuurlijk ook als je op zomervakantie bent. Merk je dat je auto minder goed start, dan kun je je accu gratis bij Baldé’s Banden Service laten testen. Onze deskundige monteurs onderzoeken waar de oorzaak ligt en geven je advies om de problemen te verhelpen. Gaat het om een eenvoudige storing, dan verhelpen zij het probleem direct voor je. Kosteloos.

Leven en dood van een accu

Conventionele accu’s zijn gevuld met accuzuur en moeten regelmatig gecontroleerd worden op het accuzuurniveau. Wanneer dit op een te laag peil komt, moet de accu bijgevuld worden met gedistilleerd water. Wanneer jouw auto begint te ‘hoesten’ bij het starten, dan loopt de startpower terug en komt de motor moeizaam op gang. De accu nadert dan zijn einde.

Accu’s hebben te lijden van extreme hitte onder de motorkap. In de zomermaanden slijt de accu door een blijvend capaciteitsverlies. Dit blijkt veelal tijdens de winterkou, waarbij het vermogen van de accu afneemt door de kou. De levensduur van de accu neemt ook aanzienlijk af door het maken van korte ritten. Neem uw ‘boodschappenauto’ dus af en toe mee op een langere rit.

Recycling van uw oude accu

De accu bevat milieubelastende materialen zoals zuur, zink en lood. Daarom is het belangrijk dat je je oude accu inlevert bij een bedrijf dat oude materialen volgens de wettelijk bepaalde regels recyclet. Bij Baldé’s Banden Service, bijvoorbeeld.

Sieuwert-Jan Nauta
Heleen van der Plas
P vlies
Dick Van Harskamp
Gerlinda
Andre Zoons
Sipke Appel
Gert Lakerveld
Gerard van den Broek
Arnold Schoeman
Rotrans Ouwersloot
Andre Koerntjes
Kevin Pluimers
John van de kieft
Maarten Van Den Dool
Jeroen Snellen
Niels H

Waarom zou je kiezen voor Baldé in Lunteren?

  • Banden en velgen kopen bij een vertrouwd adres
  • Snelle service en eerlijke prijzen
  • Alles onder één dak
Balde banden service