Medewerker van Baldé in gesprek met klant

Accu vervangen

  • Gratis accutest
  • Vakkundige monteurs
  • Groot assortiment

Het is verstandig om bij het wisselen van de seizoenen uw accu te laten controleren. Ons advies: vervang uw accu elke vier jaar, dan voorkomt u problemen. Wij doet dit graag voor u!


Online afspraak maken

Plan een afspraak wanneer het u uitkomt via onze online afsprakenplanner.

Online afspraak maken

Gratis accutest

Uw auto niet meer aan de praat kunnen krijgen is heel vervelend, vooral in de winter maar natuurlijk ook als u op zomervakantie bent. Merkt u dat uw auto minder goed start, dan kunt u uw accu gratis bij Baldé’s Banden Service laten testen. Onze deskundige monteurs onderzoeken waar de oorzaak ligt en geven u advies om de problemen te verhelpen. Gaat het om een eenvoudige storing, dan verhelpen zij het probleem direct voor u. Kosteloos.

Leven en dood van een accu

Conventionele accu’s zijn gevuld met accuzuur en moeten regelmatig gecontroleerd worden op het accuzuurniveau. Wanneer dit op een te laag peil komt, moet de accu bijgevuld worden met gedistilleerd water. Wanneer uw auto begint te ‘hoesten’ bij het starten, dan loopt de startpower terug en komt de motor moeizaam op gang. Uw accu nadert dan zijn einde.

Accu’s hebben te lijden van extreme hitte onder de motorkap. In de zomermaanden slijt de accu door een blijvend capaciteitsverlies. Dit blijkt veelal tijdens de winterkou, waarbij het vermogen van de accu afneemt door de kou. De levensduur van de accu neemt ook aanzienlijk af door het maken van korte ritten. Neem uw ‘boodschappenauto’ dus af en toe mee op een langere rit.

Recycling van uw oude accu

Uw accu bevat milieubelastende materialen zoals zuur, zink en lood. Daarom is het belangrijk dat u uw oude accu inlevert bij een bedrijf dat oude materialen volgens de wettelijk bepaalde regels recyclet. Bij Baldé’s Banden Service, bijvoorbeeld.

Waarom zou u kiezen voor Baldé in Lunteren?

  • Banden en velgen kopen bij een vertrouwd adres
  • Snelle service en eerlijke prijzen
  • Alles onder één dak
Balde banden service