Medewerker van Baldé met velgen

Autovelgen

  • Vakkundige monteurs
  • Groot assortiment A-merk velgen
  • Complete velgenservice

Zijn uw velgen niet uw smaak? Of zijn uw autovelgen aan vervanging toe? Nieuwe velgen bepalen de uitstraling van uw auto, maar beïnvloeden ook het rijden. Wij adviseren u graag.


Soorten autovelgen

Grofweg zijn er twee soorten autovelgen. Stalen velgen en de lichtmetalen variant. Gaat het om het uiterlijk, dan wordt vaak gekozen voor lichtmetalen velgen. Ze geven uw auto een strakke uitstraling, zijn lichtgewicht en roestbestendig. Maar wel gevoeliger voor schade. Stalen velgen zijn gemaakt van sterk materiaal. En ook nog eens goedkoper.

Welke soort het beste bij uw auto past, hangt af van uw wensen, rijstijl en budget. Bij Baldé plaatsten we altijd A-merken in uw autoband. Zo bent u verzekerd van kwaliteit. Dat vinden we belangrijk.

Van groot naar klein

Autovelgen zijn verkrijgbaar in allerlei groottes. De meestvoorkomende maten zijn 17 en 18 inch. Maar ook velgen van 14-23 inch kunnen geleverd worden. De velgmaat vindt u in het instructieboekje van uw auto. Wij adviseren u om die aan te houden. Natuurlijk helpen wij u graag bij het kiezen van de juiste maat.

Gelijk alles goed aanpakken? Laat dan ook direct nieuwe banden om uw velgen heen zetten. Wij hebben een groot assortiment aan autobanden. Winter, zomer of All Weather: het kan allemaal.

Autovelgen service

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Lichte krassen, diepe schade of een deuk: het is zo gebeurd. Maar niet getreurd, bij Baldé kunt u niet alleen autovelgen kopen. Wij repareren ze ook graag voor u. Denk aan het richten, afdraaien of lassen van velgen. Hebben uw autovelgen een opknapbeurt nodig? Ook voor velgen poedercoaten of stralen kunt u bij ons terecht. Wij bieden een complete velgenservice aan onze klanten.

Veelgestelde vragen


De kosten voor een set velgen variëren per situatie. Neem contact met ons op voor een persoonlijke prijsopgave.

De velgmaat vindt u op uw huidige banden. Aan de zijkant leest u de bandenmaat af. Staat daar bijvoorbeeld ‘195/65 R15’? Dan geeft het laatste getal de diameter van de velg aan. ‘R15’ staat in dit geval voor 15 inch.

De diameter van een velg meet u op door een denkbeeldige lijn te trekken door de lengte van de velg. Het aantal centimeters deelt u door 2,54. Bijvoorbeeld: een velg van 16 inch is 40,6 cm in doorsnede.

Als wielen goed ‘ingespaakt’ zijn, gaan spaken levenslang mee en kunnen ze zelfs bij het vervangen van de velg of naaf opnieuw gebruikt worden.

De kosten voor het repareren van uw velgen variëren per situatie. Neem contact met ons op voor een persoonlijke prijsopgave.

Waarom zou u kiezen voor Baldé in Lunteren?

  • Banden en velgen kopen bij een vertrouwd adres
  • Snelle service en eerlijke prijzen
  • Alles onder één dak
Balde banden service