Medewerker van Baldé met velgen

Autovelgen

  • Vakkundige monteurs
  • Groot assortiment A-merk velgen
  • Complete velgenservice

Zijn je velgen niet jouw smaak? Of zijn je autovelgen aan vervanging toe? Nieuwe velgen bepalen de uitstraling van jouw auto, maar beïnvloeden ook het rijden. Wij adviseren je graag.


Soorten autovelgen

Grofweg zijn er twee soorten autovelgen. Stalen velgen en de lichtmetalen variant. Gaat het om het uiterlijk, dan wordt vaak gekozen voor lichtmetalen velgen. Ze geven je auto een strakke uitstraling, zijn lichtgewicht en roestbestendig. Maar wel gevoeliger voor schade. Stalen velgen zijn gemaakt van sterk materiaal. En ook nog eens goedkoper.

Welke soort het beste bij jouw auto past, hangt af van je wensen, rijstijl en budget. Bij Baldé plaatsten we altijd A-merken in je autoband. Zo ben je verzekerd van kwaliteit. Dat vinden we belangrijk.

Van groot naar klein

Autovelgen zijn verkrijgbaar in allerlei groottes. De meestvoorkomende maten zijn 17 en 18 inch. Maar ook velgen van 14-23 inch kunnen geleverd worden. De velgmaat vind je in het instructieboekje van jouw auto. Wij adviseren je om die aan te houden. Natuurlijk helpen wij je graag bij het kiezen van de juiste maat.

Gelijk alles goed aanpakken? Laat dan ook direct nieuwe banden om jouw velgen heen zetten. Wij hebben een groot assortiment aan autobanden. Winter, zomer of All Weather: het kan allemaal.

Autovelgen service

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Lichte krassen, diepe schade of een deuk: het is zo gebeurd. Maar niet getreurd, bij Baldé kun je niet alleen autovelgen kopen. Wij repareren ze ook graag voor je. Denk aan het richten, afdraaien of lassen van velgen. Hebben jouw autovelgen een opknapbeurt nodig? Ook voor velgen poedercoaten of stralen kun je bij ons terecht. Wij bieden een complete velgenservice aan onze klanten.

Sieuwert-Jan Nauta
Heleen van der Plas
P vlies
Dick Van Harskamp
Gerlinda
Andre Zoons
Sipke Appel
Gert Lakerveld
Gerard van den Broek
Arnold Schoeman
Rotrans Ouwersloot
Andre Koerntjes
Kevin Pluimers
John van de kieft
Maarten Van Den Dool
Jeroen Snellen
Niels H

Veelgestelde vragen


De kosten voor een set velgen variëren per situatie. Neem contact met ons op voor een persoonlijke prijsopgave.

De velgmaat vind je op je huidige banden. Aan de zijkant lees je de bandenmaat af. Staat daar bijvoorbeeld ‘195/65 R15’? Dan geeft het laatste getal de diameter van de velg aan. ‘R15’ staat in dit geval voor 15 inch.

De diameter van een velg meet je op door een denkbeeldige lijn te trekken door de lengte van de velg. Het aantal centimeters deel je door 2,54. Bijvoorbeeld: een velg van 16 inch is 40,6 cm in doorsnede.

Als wielen goed ‘ingespaakt’ zijn, gaan spaken levenslang mee en kunnen ze zelfs bij het vervangen van de velg of naaf opnieuw gebruikt worden.

De kosten voor het repareren van jouw velgen variëren per situatie. Neem contact met ons op voor een persoonlijke prijsopgave.

Waarom zou je kiezen voor Baldé in Lunteren?

  • Banden en velgen kopen bij een vertrouwd adres
  • Snelle service en eerlijke prijzen
  • Alles onder één dak
Balde banden service