Medewerker in magazijn met banden

Zomerbanden

  • Goede prestaties bij warm weer
  • Meer grip in de zomer
  • Minder slijtage

Als het warmer wordt dan 7°C, is het tijd om je winterbanden te wisselen voor zomerbanden. We raden aan om van april t/m september op zomer autobanden te rijden. Wanneer kom je langs?


Waarom kiezen voor zomerbanden?

Zomerbanden presteren geweldig op asfalt dat heet of vochtig is. Ideaal voor de zomermaanden dus, wanneer we te maken krijgen met hogere temperaturen en flinke regen- en onweersbuien. Het belangrijkste doel van deze banden is zorgen voor maximaal contact met het rijoppervlak. Ze hebben een bijzonder profiel dat duidelijk verschilt van dat van All Season- of winterbanden. Deze banden hebben meestal een laag profiel met smalle en vaak vrij ondiepe radiale groeven.

Waarom zijn deze autobanden beter in de warme perioden?

Door de unieke samenstelling van het rubber hebben zomerbanden in warmere periodes een betere grip op het wegdek dan in de wintermaanden. Ook slijten ze minder snel dan winterbanden of All Season banden.

Heb je nog geen zomerbanden en wil je zomerbanden kopen? Dan ben je bij Baldé’s bandenservice in Lunteren aan het goede adres. Bij Baldé’s bandenservice kun je altijd langskomen voor advies of service.

Sieuwert-Jan Nauta
Heleen van der Plas
P vlies
Dick Van Harskamp
Gerlinda
Andre Zoons
Sipke Appel
Gert Lakerveld
Gerard van den Broek
Arnold Schoeman
Rotrans Ouwersloot
Andre Koerntjes
Kevin Pluimers
John van de kieft
Maarten Van Den Dool
Jeroen Snellen
Niels H
Louis Spies
Judy NKV

Veelgestelde vragen


Dat raden wij je niet aan. Deze banden hebben verschillende prestaties, waardoor ze ook anders reageren. Wij raden dan ook altijd aan om vier banden van hetzelfde type op jouw auto te (laten) monteren.

De wettelijke minimale profieldiepte in Europa is 1,6 mm per band. Wij adviseren om banden onder de 2 mm te vervangen. In de profielgroeven van een band bevinden zich slijtage-indicatoren, genaamd TWI (Tread Wear Indicator). Wanneer het profiel van de band versleten is tot aan deze indicatoren betekent het dat de band de minimale wettelijke profieldiepte heeft bereikt.

Wij nemen gebruikte personen- en bestelwagenbanden gratis in wanneer je hetzelfde aantal nieuwe banden koopt. Je kunt bijvoorbeeld gebruikte zomerbanden inruilen tegen all season banden.

Wij nemen gebruikte personen- en bestelwagenbanden gratis in wanneer je hetzelfde aantal nieuwe banden aanschaft. Je kunt bijvoorbeeld gebruikte zomerbanden inruilen tegen all season banden.

Waarom zou je kiezen voor Baldé in Lunteren?

  • Banden en velgen kopen bij een vertrouwd adres
  • Snelle service en eerlijke prijzen
  • Alles onder één dak
Balde banden service