Medewerker van Baldé met lichtmetalen velg

Caravan velgen

  • Vakkundige monteurs
  • Groot assortiment A-merk velgen
  • Complete velgenservice

Hangt u ieder jaar de caravan weer achter uw auto? Met het hele gezin of uw partner op stap. Dat is nog eens vakantie houden. Eerst nieuwe caravan velgen nodig? Baldé helpt u verder!


Caravan velgen kopen

Nieuwe caravan velgen kopen? Dat lijkt moeilijker dan het is. Net als autovelgen, zijn er vaak twee soorten caravan velgen. De klassiekers zijn stalen velgen. Gemaakt van sterk materiaal en goedkoper dan de lichtmetalen variant. Toch zijn die laatste wel erg in trek. Dat komt door de strakke uitstraling. Lichtmetalen velgen zijn ook licht van gewicht. Dat is nog eens zuinig rijden. Wel belangrijk dat u kiest voor aluminium velgen met veel draagvermogen. Anders houdt uw caravan het niet lang vol.

Kampeert u vooral in het laagseizoen? Als het kouder begint te worden? Aluminum velgen houden daar niet van winterse omstandigheden. Strooizout tast het materiaal aan. Dat verkort de levensduur van uw caravan velgen. Natuurlijk spelen ook andere factoren een rol bij de materiaalkeuze. Bij Baldé horen we graag van u. Op basis van uw rijstijl, budget en vakantiebestemming adviseren we u over de beste caravan velgen.

Minimaal draagvermogen

Wat u van ons kunt verwachten? Kwaliteit staat bij ons bovenaan. We vinden het belangrijk dat u zonder zorgen op vakantie kunt. U kunt ons daarom altijd vragen om advies. Op basis van uw huidige caravan kijken we welke velgen het meest geschikt zijn. We kiezen voor de juiste maat, maar controleren ook het maximale draagvermogen. De caravan velgen moet wel in lijn zijn met het type caravan.

Komt uw caravan maar een paar keer per jaar uit de stalling? Het is belangrijk om de banden te controleren. Dat weet u vast wel. Heeft u nieuwe caravan banden nodig? Ook daarvoor kunt u bij ons terecht.

Caravan velgen service

Zijn uw caravan velgen niet heelhuids thuisgekomen? Rijd eens een rondje langs Baldé. U kunt bij ons niet alleen velgen kopen, maar we repareren ze ook. Door uw velgen te lassen, richten of afdraaien verwijderen we schade. Het stralen geeft ze een grondige opknapbeurt en met poedercoating geeft u uw caravan velgen een volledige nieuwe uitstraling. Wat heeft u nodig?

Veelgestelde vragen


De kosten voor een set velgen variëren per situatie. Neem contact met ons op voor een persoonlijke prijsopgave.

De velgmaat vindt u op uw huidige banden. Aan de zijkant leest u de bandenmaat af. Staat daar bijvoorbeeld ‘195/65 R15’? Dan geeft het laatste getal de diameter van de velg aan. ‘R15’ staat in dit geval voor 15 inch.

De diameter van een velg meet u op door een denkbeeldige lijn te trekken door de lengte van de velg. Het aantal centimeters deelt u door 2,54. Bijvoorbeeld: een velg van 16 inch is 40,6 cm in doorsnede.

Als wielen goed ‘ingespaakt’ zijn, gaan spaken levenslang mee en kunnen ze zelfs bij het vervangen van de velg of naaf opnieuw gebruikt worden.

De kosten voor het repareren van uw velgen variëren per situatie. Neem contact met ons op voor een persoonlijke prijsopgave.

Waarom zou u kiezen voor Baldé in Lunteren?

  • Banden en velgen kopen bij een vertrouwd adres
  • Snelle service en eerlijke prijzen
  • Alles onder één dak
Balde banden service