Banden laten balanceren

Banden balanceren

  • Voorkomt trillend stuur
  • Verbetert wegligging
  • Geen onregelmatige slijtage

Ken je dat? Hoe harder je rijdt, hoe meer jouw stuur trilt? Grote kans dat één of meer wielen uit balans is. Laat jouw banden balanceren bij een bandenexpert. Wij verhelpen dit probleem graag voor je.


Zo gaan we te werk

Jouw band- wielcombinatie wordt gekoppeld aan een apparaat waarmee de balans kan worden opgemeten. De banden worden op toeren gebracht en met moderne computerapparatuur controleren wij of ze goed zijn uitgebalanceerd. Wijken de banden van de fabrieksspecificaties af? Dan is het tijd om je banden te balanceren. Er worden kleine stukjes lood aan de wielen bevestigd, zodat de balans weer terug keert. Het lijkt een kleinigheid, maar het balanceren van jouw banden zorgt ervoor dat je weer comfortabel rijdt.

Laat je nieuwe banden door ons op velgen monteren? Uiteraard zit het balanceren daarbij inbegrepen.

De voordelen van banden balanceren

Goed gebalanceerde banden zorgen er niet alleen voor dat het rijden in je auto comfortabeler wordt, het heeft nog meer voordelen:

  • Voorkomt trillend stuur
  • Betere wegligging
  • Geen onregelmatige slijtage aan banden, schokdempers etc.

Overige stuurproblemen

Niet alle stuurproblemen worden opgelost met het balanceren van banden. Trekt jouw auto bijvoorbeeld naar links of naar rechts? Dan is het tijd om je wielen te laten uitlijnen. Breekt de auto uit in de bochten? Dat ligt aan de schokdempers. In beide gevallen kunnen we je verder helpen, wij doen deze werkzaamheden allemaal in huis. Wij geven je tijdens het uitvoeren van de werkzaamheden advies wat het beste voor jouw situatie zal werken.

Rijdt jouw auto niet zoals het hoort?

Vermoed je dat het tijd is voor het balanceren van jouw banden of kun je niet plaatsen wat er aan de hand is? Of ben je benieuwd naar de kosten van balanceren? Neem dan contact op met Baldé of kom eens langs.

Sieuwert-Jan Nauta
Heleen van der Plas
P vlies
Dick Van Harskamp
Gerlinda
Andre Zoons
Sipke Appel
Gert Lakerveld
Gerard van den Broek
Arnold Schoeman
Rotrans Ouwersloot
Andre Koerntjes
Kevin Pluimers
John van de kieft
Maarten Van Den Dool
Jeroen Snellen
Niels H
Louis Spies
Judy NKV

Baldé, jouw lokale hulp

Vanuit onze garage in Lunteren helpen we mensen uit de wijde regio met het balanceren van banden en andere band-gerelateerde klussen. Klanten komen naar ons toe vanuit bijvoorbeeld Bennekom, Ede, Barneveld, Leusden, Veenendaal, Voorthuizen, Woudenberg en andere omliggende dorpen. Wij zijn goed bereikbaar en helpen onze klanten snel en goed! Maak ook kennis met de lokale specialist, kom naar Baldé’s Banden Service!


Veelgestelde vragen


De kosten voor het repareren van een autoband variëren per situatie. Neem contact met ons op voor een persoonlijke prijsopgave.

De tijdsduur voor het repareren van een lekke band is afhankelijk van de situatie. Neem contact met ons op voor een tijdindicatie.

Wij raden je aan om naast het repareren van een lekke autoband ook je banden te laten balanceren. Het grote voordeel is dat je hierdoor weer meer controle over uw auto krijgt en je benzineverbruik zult zien dalen.

Bij Baldé heb je de keuze uit een breed assortiment banden van A-merken, zoals Michelin en Firestone. Ook leveren we gehomologeerde banden: banden die door de fabrikant meegeleverd worden met jouw auto.

Waarom zou je kiezen voor Baldé in Lunteren?

  • Banden en velgen kopen bij een vertrouwd adres
  • Snelle service en eerlijke prijzen
  • Alles onder één dak
Balde banden service