TPMS bandenspanningssensoren installeren

TPMS sensoren laten installeren

  • Signaleert schade aan jouw banden
  • Verhoogt rijveiligheid
  • Voorkomt hoog brandstofgebruik

TPMS (Tyre Pressure Monitoring System) is een bandenspanning controlesysteem. Bij verkeerde bandenspanning wordt een signaal aan de bestuurder afgegeven dat er iets mis is.


Wat is TPMS?

Sinds 1 november 2014 is elke nieuwe auto standaard voorzien van TPMS. Dit betekent dat meer dan twee miljoen auto’s in Nederland inmiddels dit bandenspanning-controlesysteem (TPMS) in hun auto hebben. Dit TPMS-systeem is een veiligheidssysteem. Het waarschuwt met een lampje op het dashboard als de bandenspanning in een of meer banden 20% te laag is of als de spanning in een band tot 1,5 bar is gedaald.

Het systeem signaleert een lekke band al ruim voordat je het zelf in de gaten hebt. Zodra het lampje brandt, kun je direct op zoek naar een veilige parkeerplek en jouw banden controleren. Heb je geen lekke band? Breng dan je banden zo snel mogelijk op de juiste spanning.

Kortom, de functie van TPMS-sensoren:

  • Hoog brandstofverbruik voorkomen
  • Rijveiligheid verhogen
  • Onnodige bandenslijtage voorkomen

TPMS-sensoren voor uw winterwielen

Wissel je altijd een complete set wielen tijdens een bandenwissel? Als je in de winter ook verzekerd wilt zijn van het automatische bandenspanning-controlesysteem, dan kun je het beste de winterwielen van TPMS-sensoren laten voorzien. Wij kunnen je adviseren en de montage van de sensoren verzorgen.

Onze expertise

Bij Baldé’s banden service leveren we TPMS sensoren maar zijn we ook gespecialiseerd in onderhoud en installatie van deze sensoren. Als u nieuwe velgen op een auto met TPMS systeem wilt laten monteren, dan moet u hier rekening mee moeten houden bij de aanschaf van de velgen. Wij adviseren u hier graag in.

Sieuwert-Jan Nauta
Heleen van der Plas
P vlies
Dick Van Harskamp
Gerlinda
Andre Zoons
Sipke Appel
Gert Lakerveld
Gerard van den Broek
Arnold Schoeman
Rotrans Ouwersloot
Andre Koerntjes
Kevin Pluimers
John van de kieft
Maarten Van Den Dool
Jeroen Snellen
Niels H
Louis Spies
Judy NKV

Veelgestelde vragen


Autobanden met te lage of hoge spanning beïnvloeden de wegvastheid van jouw voertuig en verhogen het risico op een klapband. Wij raden je aan om een specialist hiernaar te laten kijken. 

De wettelijke minimale profieldiepte in Europa is 1,6 mm per band. Wij adviseren om winterbanden onder de 4 mm te vervangen.

Wij raden je aan om altijd vier winterbanden te monteren, zodat de bestuurbaarheid van jouw auto optimaal blijft.

Dat raden wij niet aan. Deze banden hebben verschillende prestaties, waardoor ze ook anders reageren. Wij raden dan ook altijd aan om vier banden van hetzelfde type op jouw auto te (laten) monteren.

Waarom zou je kiezen voor Baldé in Lunteren?

  • Banden en velgen kopen bij een vertrouwd adres
  • Snelle service en eerlijke prijzen
  • Alles onder één dak
Balde banden service