Winterband

Winterbanden

  • Meer grip in de winter
  • Stiller dan zomerbanden
  • Onmisbaar op wintersport

Als het kwik weer onder de 7°C daalt, is het tijd om uw zomerbanden om te wisselen voor winterbanden. Ze zorgen voor meer grip en een verkorte remweg. Kies voor veiligheid!


Online afspraak maken

Plan een afspraak wanneer het u uitkomt via onze online afsprakenplanner.

Online afspraak maken

Meer grip met winterbanden

Winter banden zorgen voor meer grip bij koud weer en voor extreem meer grip bij nat of besneeuwd wegdek. Zakt de temperatuur onder de 7 graden Celsius, dan wordt het tijd om uw zomerbanden te vervangen.  Winter banden kopen kan bij Baldé’s bandenservice in Lunteren.

Waarom winterbanden?

Door het grovere profiel van deze banden en de andere samenstelling van het rubber blijven ze soepeler (rijden stiller/comfortabeler), hebben ze meer grip en een betere wegligging dan zomerbanden bij winterse omstandigheden (temperaturen onder de 7°C). Winterbanden zijn in Nederland niet verplicht maar het is voor uw eigen veiligheid wel aan te raden om ze te kopen.

Geluidsreductie

Niet alleen rijdt u met winterbanden veiliger, u rijdt ook stiller. Bij koude omstandigheden zijn deze autobanden veel stiller dan zomerbanden. Daarnaast rijden ze bij koud weer ook een stuk comfortabel en is het brandstofverbruik in de winter lager. Dat uw zomerbanden langer meegaan omdat ze niet worden blootgesteld aan pekel en kou is natuurlijk een mooi, bijkomend voordeel.

Bandenhotel voor uw autobanden

Als u twee sets banden hebt moet u één set ergens opslaan. Wij hebben een bandenhotel waar u uw set banden dat over is op kunt slaan. Ons bandenhotel voor het opslaan van uw winter banden is netjes en beveiligd zodat u uw banden weer goed terugkrijgt.Heeft u nog geen winterbanden en wilt u winterbanden kopen? Dan bent u bij Baldé’s bandenservice in Lunteren aan het goede adres. Bij Baldé’s bandenservice kunt u altijd langskomen voor advies of service.

Veelgestelde vragen


De wettelijke minimale profieldiepte in Europa is 1,6 mm per band. Wij adviseren om winterbanden onder de 4 mm te vervangen.

Wij raden u aan om altijd vier winterbanden te monteren, zodat de bestuurbaarheid van uw auto optimaal blijft.

Dat raden wij u niet aan. Deze banden hebben verschillende prestaties, waardoor ze ook anders reageren. Wij raden dan ook altijd aan om vier banden van hetzelfde type op uw auto te (laten) monteren.

Waarom zou u kiezen voor Baldé in Lunteren?

  • Banden en velgen kopen bij een vertrouwd adres
  • Snelle service en eerlijke prijzen
  • Alles onder één dak
Balde banden service