Winterband

Winterbanden

  • Meer grip in de winter
  • Stiller dan zomerbanden
  • Onmisbaar op wintersport

Als het kwik weer onder de 7°C daalt, is het tijd om jouw zomerbanden om te wisselen voor winterbanden. Ze zorgen voor meer grip en een verkorte remweg. Kies voor veiligheid!


Meer grip met winterbanden

Winter banden zorgen voor meer grip bij koud weer en voor extreem meer grip bij nat of besneeuwd wegdek. Zakt de temperatuur onder de 7 graden Celsius, dan wordt het tijd om jouw zomerbanden te vervangen.  Winterbanden kopen kan bij Baldé’s bandenservice in Lunteren.

Waarom winterbanden?

Door het grovere profiel van deze banden en de andere samenstelling van het rubber blijven ze soepeler (rijden stiller/comfortabeler), hebben ze meer grip en een betere wegligging dan zomerbanden bij winterse omstandigheden (temperaturen onder de 7°C). Winterbanden zijn in Nederland niet verplicht, maar het is voor je eigen veiligheid wel aan te raden om ze te kopen.

Geluidsreductie

Niet alleen rijd je met winterbanden veiliger, je rijdt ook stiller. Bij koude omstandigheden zijn deze autobanden veel stiller dan zomerbanden. Daarnaast rijden ze bij koud weer ook een stuk comfortabel en is het brandstofverbruik in de winter lager. Dat jouw zomerbanden langer meegaan omdat ze niet worden blootgesteld aan pekel en kou is natuurlijk een mooi, bijkomend voordeel.

Bandenhotel voor jouw autobanden

Als je twee sets banden hebt moet je één set ergens opslaan. Wij hebben een bandenhotel waar je je set banden dat over is op kunt slaan. Ons bandenhotel voor het opslaan van jouw winterbanden is netjes en beveiligd zodat je je banden weer goed terugkrijgt. Heb je nog geen winterbanden en wil je winterbanden kopen? Dan ben je bij Baldé’s bandenservice in Lunteren aan het goede adres. Bij Baldé’s bandenservice kun je altijd langskomen voor advies of service.

Sieuwert-Jan Nauta
Heleen van der Plas
P vlies
Dick Van Harskamp
Gerlinda
Andre Zoons
Sipke Appel
Gert Lakerveld
Gerard van den Broek
Arnold Schoeman
Rotrans Ouwersloot
Andre Koerntjes
Kevin Pluimers
John van de kieft
Maarten Van Den Dool
Jeroen Snellen
Niels H

Veelgestelde vragen


De wettelijke minimale profieldiepte in Europa is 1,6 mm per band. Wij adviseren om winterbanden onder de 4 mm te vervangen.

Wij raden je aan om altijd vier winterbanden te monteren, zodat de bestuurbaarheid van jouw auto optimaal blijft.

Dat raden wij je niet aan. Deze banden hebben verschillende prestaties, waardoor ze ook anders reageren. Wij raden dan ook altijd aan om vier banden van hetzelfde type op je auto te (laten) monteren.

Waarom zou je kiezen voor Baldé in Lunteren?

  • Banden en velgen kopen bij een vertrouwd adres
  • Snelle service en eerlijke prijzen
  • Alles onder één dak
Balde banden service