Medewerker van Baldé vult banden met stikstof

Stalen velgen

  • Sterk materiaal
  • Goedkopere keuze
  • Strak uiterlijk met wieldop

Bent u op zoek naar nieuwe velgen? Die zijn er in allerlei soorten en maten. Stalen velgen zijn echte klassiekers. We zien ze minder op de weg, maar ze zijn nog steeds relevant.


De klassieke velg

Auto’s werden vroeger standaard met stalen velgen afgeleverd. Staal is een sterk materiaal, dat tegen een stootje kan. Tegenwoordig kampt het wel met een ‘duffig’ imago. Lichtmetalen velgen, gemaakt van aluminium, zijn meer in trek. Toch kunt u ook met stalen velgen een strakke uitstraling creëren. Dat doet u met een bijpassende wieldop. Of kies voor zwarte velgen.

Als het gaat om de grootte, zijn stalen velgen vooral beschikbaar in de meestvoorkomende maten 14, 15 en 16 inch. Af en toe is 17 en 18 inch mogelijk. Bij 19, 20, 21 en 22 inch wordt het lastig.

Voordelen stalen velgen

Voor het uiterlijk moet u het misschien niet doen. Maar waarom zou u dan wel kiezen voor stalen velgen?

  • Het materiaal. Stalen velgen gaan lang mee. Ze zijn gemaakt van sterk materiaal, dat niet zo gevoelig en breekbaar is. In de koude wintermaanden is een stalen velg bestand tegen pekel. Het zout op de weg beschadigt stalen velgen niet zo snel. Zo blijven ze langer mooi. Stalen velgen zijn wel vatbaarder voor roest en corrosie dan lichtmetalen velgen;
  • De prijs. Moet u ze wel vervangen? Stalen velgen zijn goedkoper dan de lichtmetalen variant. U bent dus minder geld kwijt;
  • Praktisch. Uw stalen velgen een strak uiterlijk geven? Dat gaat makkelijk met een wieldop.

Tip van ons: laat u elk jaar winterbanden om je velgen leggen? Een setje stalen velgen aanschaffen voor uw winterbanden scheelt tijd én geld. Het is ook nog eens beter voor uw huidige banden. Een win-win situatie!

Zwarte velgen

Hebben zwarte velgen uw voorkeur? Dan is een stalen velg een goede keuze. De meeste zijn namelijk zwart. Lichte of felgekleurde auto’s leveren een mooi contrast op met zwarte velgen. Bent u er nog niet uit? Bij Balde adviseren we u graag, als het gaat om velgen kopen.

Veelgestelde vragen


De kosten voor een set velgen variëren per situatie. Neem contact met ons op voor een persoonlijke prijsopgave.

De velgmaat vindt u op uw huidige banden. Aan de zijkant leest u de bandenmaat af. Staat daar bijvoorbeeld ‘195/65 R15’? Dan geeft het laatste getal de diameter van de velg aan. ‘R15’ staat in dit geval voor 15 inch.

De diameter van een velg meet u op door een denkbeeldige lijn te trekken door de lengte van de velg. Het aantal centimeters deelt u door 2,54. Bijvoorbeeld: een velg van 16 inch is 40,6 cm in doorsnede.

Als wielen goed ‘ingespaakt’ zijn, gaan spaken levenslang mee en kunnen ze zelfs bij het vervangen van de velg of naaf opnieuw gebruikt worden.

De kosten voor het repareren van uw velgen variëren per situatie. Neem contact met ons op voor een persoonlijke prijsopgave.

Waarom zou u kiezen voor Baldé in Lunteren?

  • Banden en velgen kopen bij een vertrouwd adres
  • Snelle service en eerlijke prijzen
  • Alles onder één dak
Balde banden service