Medewerker van Baldén richt velg

Velgen richten

  • Vakkundige monteurs
  • Eerlijk advies
  • Enige velgenrichtmachine in de regio

Heeft u een deuk in uw lichtmetalen velg of is de velg krom? Wij kunnen lichtmetalen velgen richten. Dat is goedkoper dan nieuwe velgen kopen.


Online afspraak maken

Plan een afspraak wanneer het u uitkomt via onze online afsprakenplanner.

Online afspraak maken

Lichtmetalen velgen zonder deuken

Hobbels in de weg kunnen schade veroorzaken, net als onverwacht opduikende stoepranden en vreemde manoeuvres van medeweggebruikers. Velgen hebben een beschermende functie, maar ze vormen ook de aankleding van uw auto en tja, een deuk of kromming in een lichtmetalen velg dat staat niet chique. Baldé’s Banden Service heeft speciale apparatuur om uw velgen nauwkeurig mee te richten. Wij beoordelen of een reparatie verantwoord is en geven u een eerlijk advies.

De enige velgenrichtmachine in de regio

Voorheen moest een gedeukte of gekromde vel worden opgestuurd naar een gespecialiseerd bedrijf. Of de velg moest vervangen worden door een nieuwe exemplaar, met alle kosten van dien. Nu hoeft dat niet meer! Baldé Banden Service heeft als enig bedrijf in de wijde regio een velgenrichtmachine. Daarmee kunnen we velgen richten en herstellen, waardoor deuken en krommingen verdwijnen. Veel goedkoper dan een nieuwe velg en binnen een week klaar.

Tip: Het hele jaar staan uw velgen bloot aan de inwerking van wegenzout, regen, stof van remblokken en andere verwoestende verontreinigingen. Mocht u aan nieuwe velgen toe zijn: Baldé’s Banden Service heeft een groot assortiment lichtmetalen velgen op vooraad.

Veelgestelde vragen


De kosten voor het richten van uw velgen variëren per situatie. Neem contact met ons op voor een persoonlijke prijsopgave.

Twijfelt u of het richten van uw velgen nodig is? Dat kunt u controleren door uw wielen één voor één op een krik omhoog te halen. Om vervolgens uw handrem los te zetten of uw versnelling in neutraal en uw wiel rond te draaien. Daardoor kunt u aan de binnen- of buitenkant van uw velg zien of richten nodig is. Wij doen dit graag voor u.

Het richten van een velg duurt ongeveer 45 minuten per velg. We geven u vooraf een tijdindicatie.

Waarom zou u kiezen voor Baldé in Lunteren?

  • Banden en velgen kopen bij een vertrouwd adres
  • Snelle service en eerlijke prijzen
  • Alles onder één dak
Balde banden service