Medewerker van Baldé aan het werk aan vrachtwagen

Vrachtwagen velgen

Online afspraak maken

Plan een afspraak wanneer het u uitkomt via onze online afsprakenplanner.

Online afspraak maken

Rijdt u in een vrachtwagen? Dan staat de truck vast amper stil. U moet onderweg kunnen vertrouwen op sterk materiaal. Vrachtwagen velgen horen daarbij. Welke kunt u het beste kiezen? We helpen u daarbij graag!

Soorten vrachtwagen velgen

Wilt u nieuwe vrachtwagen velgen kopen? Dat kan best ingewikkeld zijn. Bij elke truck passen andere velgen. Het soort rem is één van de factoren die bepaalt welke velgen nodig zijn. Ook de ET-waarde is leidend. Deze ‘Einpresstiefe’, oftewel ‘wielbolling’, geeft aan hoe ver een velg zich binnen of buiten de wielkast bevindt. Hoe lager de ET-waarde, hoe meer een wiel naar buiten steekt.

Dan is er ook nog de materiaalkeuze. Vaak wordt gekozen tussen stalen of aluminium velgen. Wat de beste keuze voor u is, hangt af van uw prioriteiten. Wilt u stevige vrachtwagen velgen, die niet te duur zijn? Kies dan voor stalen velgen. Dit materiaal presteert ook beter onder winterse omstandigheden. Ze zijn wel zwaarder. Wilt u graag zoveel mogelijk lading vervoeren? Kies dan voor de lichtere aluminium velgen. Bijkomend voordeel: deze roesten minder. Maar zijn wel gevoeliger voor krassen.

De juiste velgenmaat

Eén van de belangrijkste zaken om te bepalen, is de juiste maat. U kunt die op verschillende manieren achterhalen. Het makkelijkste is om de velgen te bekijken die nu onder de vrachtwagen zitten. Daarop staat meestal de maat aangegeven. Is dat niet leesbaar of gaat het om een compleet nieuwe truck? De fabrikant weet dan vaak meer over de juiste velgenmaat.

Bandje erbij? Geen probleem! Bij Baldé hebben we zowel nieuwe als gebruikte vrachtwagen banden. We helpen graag bij het uitzoeken van een geschikte set. U slaagt bij ons makkelijk!

Vrachtwagen velgen service

Onze vrachtwagen velgen zijn altijd van A-merken. U verdient de beste kwaliteit. Daar doen wij ons best voor. Maar ook als er iets mis is, kunt u bij ons terecht. Een lelijke kras of flinke deuk overkomt iedereen wel eens. Door uw velgen te lassen, richten of afdraaien, brengen we ze terug in originele staat. Nieuw kleurtje erop? We zorgen voor een grondige reiniging door velgen te stralen en brengen een nieuwe poedercoating aan.

Bent u hele dagen onderweg in uw vrachtwagen? Heeft u een transportbedrijf dat veel kilometers maakt? Dan is pech op de weg niet wenselijk. Natuurlijk laten we u niet in de kou staan. Als vaste klant bij Baldé kunt u rekenen op onze pechhulp. Ook dat is onderdeel van onze service. We zorgen ervoor dat u snel weer verder kunt!

Waarom zou u kiezen voor Baldé in Lunteren?

  • Banden en velgen kopen bij een vertrouwd adres
  • Snelle service en eerlijke prijzen
  • Alles onder één dak
Balde banden service