Medewerker van Baldé aan het werk aan vrachtwagen

Vrachtwagen velgen

  • Groot assortiment A-merk velgen
  • Complete velgenservice
  • Pechhulp voor vaste klanten

Rijd je in een vrachtwagen? Je moet onderweg kunnen vertrouwen op sterk materiaal. Vrachtwagen velgen horen daarbij. Welke kun je het beste kiezen? We helpen je graag!


Soorten vrachtwagen velgen

Wil je nieuwe vrachtwagen velgen kopen? Dat kan best ingewikkeld zijn. Bij elke truck passen andere velgen. Het soort rem is één van de factoren die bepaalt welke velgen nodig zijn. Ook de ET-waarde is leidend. Deze ‘Einpresstiefe’, oftewel ‘wielbolling’, geeft aan hoe ver een velg zich binnen of buiten de wielkast bevindt. Hoe lager de ET-waarde, hoe meer een wiel naar buiten steekt.

Dan is er ook nog de materiaalkeuze. Vaak wordt gekozen tussen stalen of aluminium velgen. Wat de beste keuze voor jou is, hangt af van je prioriteiten. Wil je stevige vrachtwagen velgen, die niet te duur zijn? Kies dan voor stalen velgen. Dit materiaal presteert ook beter onder winterse omstandigheden. Ze zijn wel zwaarder. Wil je graag zoveel mogelijk lading vervoeren? Kies dan voor de lichtere aluminium velgen. Bijkomend voordeel: deze roesten minder. Maar zijn wel gevoeliger voor krassen.

De juiste velgenmaat

Eén van de belangrijkste zaken om te bepalen, is de juiste maat. Je kunt die op verschillende manieren achterhalen. Het makkelijkste is om de velgen te bekijken die nu onder de vrachtwagen zitten. Daarop staat meestal de maat aangegeven. Is dat niet leesbaar of gaat het om een compleet nieuwe truck? De fabrikant weet dan vaak meer over de juiste velgenmaat.

Bandje erbij? Geen probleem! Bij Baldé hebben we zowel nieuwe als gebruikte vrachtwagen banden. We helpen graag bij het uitzoeken van een geschikte set. Je slaagt bij ons makkelijk!

Vrachtwagen velgen service

Onze vrachtwagen velgen zijn altijd van A-merken. Je verdient de beste kwaliteit. Daar doen wij ons best voor. Maar ook als er iets mis is, kun je bij ons terecht. Een lelijke kras of flinke deuk overkomt iedereen wel eens. Door jouw velgen te lassen, richten of afdraaien, brengen we ze terug in originele staat. Nieuw kleurtje erop? We zorgen voor een grondige reiniging door velgen te stralen en brengen een nieuwe poedercoating aan.

Ben je hele dagen onderweg in je vrachtwagen? Heb je een transportbedrijf dat veel kilometers maakt? Dan is pech op de weg niet wenselijk. Natuurlijk laten we je niet in de kou staan. Als vaste klant bij Baldé kun je rekenen op onze pechhulp. Ook dat is onderdeel van onze service. We zorgen ervoor dat je snel weer verder kunt!

Sieuwert-Jan Nauta
Heleen van der Plas
P vlies
Dick Van Harskamp
Gerlinda
Andre Zoons
Sipke Appel
Gert Lakerveld
Gerard van den Broek
Arnold Schoeman
Rotrans Ouwersloot
Andre Koerntjes
Kevin Pluimers
John van de kieft
Maarten Van Den Dool
Jeroen Snellen
Niels H

Veelgestelde vragen


De kosten voor een set velgen variëren per situatie. Neem contact met ons op voor een persoonlijke prijsopgave.

De velgmaat vind je op je huidige banden. Aan de zijkant lees je de bandenmaat af. Staat daar bijvoorbeeld ‘195/65 R15’? Dan geeft het laatste getal de diameter van de velg aan. ‘R15’ staat in dit geval voor 15 inch.

De diameter van een velg meet je op door een denkbeeldige lijn te trekken door de lengte van de velg. Het aantal centimeters deel je door 2,54. Bijvoorbeeld: een velg van 16 inch is 40,6 cm in doorsnede.

Als wielen goed ‘ingespaakt’ zijn, gaan spaken levenslang mee en kunnen ze zelfs bij het vervangen van de velg of naaf opnieuw gebruikt worden.

De kosten voor het repareren van jouw velgen variëren per situatie. Neem contact met ons op voor een persoonlijke prijsopgave.

Waarom zou je kiezen voor Baldé in Lunteren?

  • Banden en velgen kopen bij een vertrouwd adres
  • Snelle service en eerlijke prijzen
  • Alles onder één dak
Balde banden service