Auto uitlijnen

Wielen uitlijnen

 • Voorkomt oneven slijtage
 • Verbetert de wegligging
 • Minder brandstofkosten

Onlangs een stoeprandje geraakt of door een gat in het wegdek gereden? Merk je dat jouw auto niet meer helemaal lekker rijdt? Laat je wielen opnieuw uitlijnen. Dat is erg belangrijk.


Wanneer is uitlijnen nodig?

Het is tijd voor jouw auto uitlijnen wanneer je een of meerdere van de volgende zaken herkent:

 • Gedraaid stuur wanneer je rechtuit rijdt
 • Jouw auto trekt één kant op
 • Snellere slijtage van je banden
 • Hoger brandstofverbruik
 • Verkeerd remgedrag

Herken je een van deze punten? Kom dan langs zodat we jouw wielen kunnen bijsturen.

Naast deze effecten zijn er ook andere negatieve effecten die je niet direct zult merken. Laat daarom je auto uitlijnen wanneer je een van bovenstaande zaken herkent. Een ander negatief effect is bijvoorbeeld extra snelle slijtage van onzichtbare onderdelen.

Afwijkingen in beeld

Jouw auto uitlijnen bij Baldé’s Banden Service wordt uitgevoerd met een professionele uitlijn-unit. Niet op het blote oog, maar compleet geautomatiseerd en op de millimeter nauwkeurig. Met dit volledig computergestuurde apparaat kunnen wij zeer nauwkeurig de wielen kaarsrecht onder jouw auto zetten.

Het proces van jouw auto uitlijnen

Wij monteren vier digitale meetknoppen aan de wielen en vervolgens brengt de computer de wielstanden driedimensionaal in beeld. Het systeem maakt gebruik van vier digitale fotocamera’s die de plaats en verandering van de vier reflectoren nauwkeurig waarnemen. De computer berekent vervolgens in hoeverre de wielstanden afwijken van de gestelde fabrieksspecificaties. De monteur kan aan de hand van deze informatie de auto op de juiste manier uitlijnen.

Tip: jouw auto laten uitlijnen lost niet alle stuurproblemen op. Trilt je stuur bijvoorbeeld bij hoge snelheden? Dan zijn één of meerdere wielen in onbalans. Wanneer je de wielen opnieuw laat balanceren, zul je merken dat je weer heerlijk rijdt.

Pak de juiste lijn!

Laat jouw auto uitlijnen door Baldé’s Banden Service. Met onze professionele uitlijn-unit en een ervaren team van monteurs zorgen wij dat jouw auto weer de juiste lijn te pakken krijgt. Neem direct contact op om een afspraak te maken.

Sieuwert-Jan Nauta
Heleen van der Plas
P vlies
Dick Van Harskamp
Gerlinda
Andre Zoons
Sipke Appel
Gert Lakerveld
Gerard van den Broek
Arnold Schoeman
Rotrans Ouwersloot
Andre Koerntjes
Kevin Pluimers
John van de kieft
Maarten Van Den Dool
Jeroen Snellen
Niels H
Louis Spies
Judy NKV

Baldé, jouw lokale hulp

Vanuit onze garage in Lunteren helpen we mensen uit de wijde regio met het uitlijnen van banden en andere band-gerelateerde klussen. Klanten komen naar ons toe vanuit bijvoorbeeld Bennekom, Ede, Barneveld, Leusden, Veenendaal, Voorthuizen, Woudenberg en andere omliggende dorpen. Wij zijn goed bereikbaar en helpen onze klanten snel en goed! Maak ook kennis met de lokale specialist, kom naar Baldé’s Banden Service!


Veelgestelde vragen


De kosten voor het uitlijnen en balanceren variëren per situatie. Neem contact met ons op voor een persoonlijke prijsopgave.

De kosten voor autobandenopslag variëren per situatie. Neem contact met ons op voor een persoonlijke prijsopgave en de actuele beschikbaarheid van ons bandenhotel.

Wij raden je aan om naast het repareren van een lekke autoband ook je banden te laten balanceren. Het grote voordeel is dat je hierdoor weer meer controle over je auto krijgt en je benzineverbruik zult zien dalen.

Waarom zou je kiezen voor Baldé in Lunteren?

 • Banden en velgen kopen bij een vertrouwd adres
 • Snelle service en eerlijke prijzen
 • Alles onder één dak
Balde banden service