Medewerker van Baldé bezig met band

Camper velgen

  • Vakkundige monteurs
  • Groot assortiment A-merk velgen
  • Complete velgenservice

Reist u de hele wereld rond in uw camper? Heerlijk, wat een vrijheid! Wel belangrijk dat uw camper velgen in orde zijn. We vertellen u, waar u op moet letten.


Camper velgen kopen

Heeft u nieuwe camper velgen nodig? Geen nood. Echt veel verschil is er niet tussen autovelgen en camper velgen. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor aluminium velgen. Ze geven uw camper een strakke uitstraling. Lichtmetalen camper velgen zijn niet zo zwaar. Daardoor rijdt u zuiniger. Ideaal voor de vele vakantiekilometers! Deze camper velgen hebben wel extra veel draagvermogen. Dat is wel zo belangrijk. Zo kan uw hele gezin bepakt en bezakt mee op reis.

Welke soort camper velgen u kiest, hangt af van uw wensen, rijstijl en budget. Maar ook de vakantiebestemming speelt een rol. Gaat u graag op wintersport met de camper? Of zoekt u het hoge noorden op? Dan zijn aluminum velgen niet zo geschikt. Strooizout tast het materiaal aan. Dat wilt u natuurlijk niet. Stalen velgen zijn dan een goed alternatief. Het zijn echte krachtpatsers, die tegen een stootje kunnen. En goedkoper dan lichtmetalen velgen.

Minimaal draagvermogen

Welke camper velgen u ook kiest, bij Baldé leveren we altijd A-merken. U kunt onbezorgd op vakantie. Daar zorgen we voor. Daarom letten wij altijd op het type camper. De grootte heeft natuurlijk invloed op de maat van camper velgen. Vaak is dat 16, 17 of 18 inch. Het gewicht van de camper bepaalt welk draagvermogen de velgen moeten hebben. Wel zo belangrijk.

Niet alleen velgen, maar ook banden hebben een maximale draaglast. Verzekerd zijn van kwaliteit? Zoek ook uw camper banden bij ons uit. U kunt bij ons zowel nieuwe als gebruikte camper velgen kopen.

Camper velgen service

Heeft u schade gereden op vakantie? Helaas! Dat kan gebeuren. Laat het uw herinneringen niet verpesten. Bij Baldé kunt u velgen laten repareren. U kunt altijd bij ons terecht. Van lichte kras tot diepe scheur: we lossen het voor u op. Na het lassen, richten of afdraaien zien uw camper velgen er weer strak uit. U kunt de schade snel weer vergeten. Bent u uitgekeken op de kleur? Laat uw velgen poedercoaten! Na het grondig stralen, brengen we met gemak een nieuw kleurtje aan.

Veelgestelde vragen


De kosten voor een set velgen variëren per situatie. Neem contact met ons op voor een persoonlijke prijsopgave.

De velgmaat vindt u op uw huidige banden. Aan de zijkant leest u de bandenmaat af. Staat daar bijvoorbeeld ‘195/65 R15’? Dan geeft het laatste getal de diameter van de velg aan. ‘R15’ staat in dit geval voor 15 inch.

De diameter van een velg meet u op door een denkbeeldige lijn te trekken door de lengte van de velg. Het aantal centimeters deelt u door 2,54. Bijvoorbeeld: een velg van 16 inch is 40,6 cm in doorsnede.

Als wielen goed ‘ingespaakt’ zijn, gaan spaken levenslang mee en kunnen ze zelfs bij het vervangen van de velg of naaf opnieuw gebruikt worden.

De kosten voor het repareren van uw velgen variëren per situatie. Neem contact met ons op voor een persoonlijke prijsopgave.

Waarom zou u kiezen voor Baldé in Lunteren?

  • Banden en velgen kopen bij een vertrouwd adres
  • Snelle service en eerlijke prijzen
  • Alles onder één dak
Balde banden service