Medewerker van Baldé bezig met band

Camper velgen

  • Vakkundige monteurs
  • Groot assortiment A-merk velgen
  • Complete velgenservice

Reis jij de hele wereld rond in je camper? Heerlijk, wat een vrijheid! Wel belangrijk dat je camper velgen in orde zijn. We vertellen je, waar je op moet letten.


Camper velgen kopen

Heb je nieuwe camper velgen nodig? Geen nood. Echt veel verschil is er niet tussen autovelgen en camper velgen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor aluminium velgen. Ze geven jouw camper een strakke uitstraling. Lichtmetalen camper velgen zijn niet zo zwaar. Daardoor rijd je zuiniger. Ideaal voor de vele vakantiekilometers! Deze camper velgen hebben wel extra veel draagvermogen. Dat is wel zo belangrijk. Zo kan jouw hele gezin bepakt en bezakt mee op reis.

Welke soort camper velgen je kiest, hangt af van je wensen, rijstijl en budget. Maar ook de vakantiebestemming speelt een rol. Ga je graag op wintersport met de camper? Of zoek je het hoge noorden op? Dan zijn aluminum velgen niet zo geschikt. Strooizout tast het materiaal aan. Dat wil je natuurlijk niet. Stalen velgen zijn dan een goed alternatief. Het zijn echte krachtpatsers, die tegen een stootje kunnen. En goedkoper dan lichtmetalen velgen.

Minimaal draagvermogen

Welke camper velgen je ook kiest, bij Baldé leveren we altijd A-merken. Je kunt onbezorgd op vakantie. Daar zorgen we voor. Daarom letten wij altijd op het type camper. De grootte heeft natuurlijk invloed op de maat van camper velgen. Vaak is dat 16, 17 of 18 inch. Het gewicht van de camper bepaalt welk draagvermogen de velgen moeten hebben. Wel zo belangrijk.

Niet alleen velgen, maar ook banden hebben een maximale draaglast. Verzekerd zijn van kwaliteit? Zoek ook je camper banden bij ons uit. Je kunt bij ons zowel nieuwe als gebruikte camper velgen kopen.

Camper velgen service

Heb je schade gereden op vakantie? Helaas! Dat kan gebeuren. Laat het je herinneringen niet verpesten. Bij Baldé kun je velgen laten repareren. Je kunt altijd bij ons terecht. Van lichte kras tot diepe scheur: we lossen het voor je op. Na het lassen, richten of afdraaien zien jouw camper velgen er weer strak uit. Je kunt de schade snel weer vergeten. Ben je uitgekeken op de kleur? Laat jouw velgen poedercoaten! Na het grondig stralen, brengen we met gemak een nieuw kleurtje aan.

Sieuwert-Jan Nauta
Heleen van der Plas
P vlies
Dick Van Harskamp
Gerlinda
Andre Zoons
Sipke Appel
Gert Lakerveld
Gerard van den Broek
Arnold Schoeman
Rotrans Ouwersloot
Andre Koerntjes
Kevin Pluimers
John van de kieft
Maarten Van Den Dool
Jeroen Snellen
Niels H

Veelgestelde vragen


De kosten voor een set velgen variëren per situatie. Neem contact met ons op voor een persoonlijke prijsopgave.

De velgmaat vind je op je huidige banden. Aan de zijkant lees je de bandenmaat af. Staat daar bijvoorbeeld ‘195/65 R15’? Dan geeft het laatste getal de diameter van de velg aan. ‘R15’ staat in dit geval voor 15 inch.

De diameter van een velg meet je op door een denkbeeldige lijn te trekken door de lengte van de velg. Het aantal centimeters deel je door 2,54. Bijvoorbeeld: een velg van 16 inch is 40,6 cm in doorsnede.

Als wielen goed ‘ingespaakt’ zijn, gaan spaken levenslang mee en kunnen ze zelfs bij het vervangen van de velg of naaf opnieuw gebruikt worden.

De kosten voor het repareren van jouw velgen variëren per situatie. Neem contact met ons op voor een persoonlijke prijsopgave.

Waarom zou je kiezen voor Baldé in Lunteren?

  • Banden en velgen kopen bij een vertrouwd adres
  • Snelle service en eerlijke prijzen
  • Alles onder één dak
Balde banden service