Velg van dichtbij

Velgen stralen

 • Grondige reiniging
 • Optimale bescherming
 • Basis voor laklaag

Heeft jouw autovelg zijn glans verloren? Het stralen van velgen laat jouw velgen weer stralen! Het reinigt je velgen en vormt de ideale basis voor een nieuwe laklaag.


Velgen laten stralen

Pak je tijdens het inparkeren wel eens stoeprand mee? Zijn er lelijke krassen zichtbaar op je velg? Is er sprake van oxidatie? Dan kan jouw velg wel een opknapbeurt gebruiken! Het stralen van velgen verwijdert vuil, roest en oude laklagen. Het vormt de basis voor een poedercoating of spuitwerk. Deze behandeling beschermt jouw velg tegen weer en wind.

Werking van glasparelstralen

Het stralen van velgen zorgt voor een grondige reiniging. Het is belangrijk om de juiste techniek te gebruiken. Dat voorkomt schade aan het materiaal. Bij het stralen van velgen gebruiken we glasparels. Deze ‘glazen bolletjes’ schieten we af op het oppervlak. Dat gebeurt met een hoge snelheid en grote kracht.

Het resultaat? Een kale, gladde velg. Viezigheid, oxidatie en oude laklagen zijn verleden tijd. Je kunt het daarbij laten of kiezen voor een poedercoating of spuitwerk. Het glasparelstralen ontdoet de velgen van hun laklagen, maar levert ook een gladde structuur op. Daardoor hecht de eventuele coating beter.

Velgen stralen en poedercoaten

Jouw velg een nieuwe uitstraling geven? Laat ze dan niet alleen stralen, maar kies voor een volledige behandeling. Zo gebeurt dat:

 • Velgen chemisch ontlakken: we verwijderen oude laklagen en grondverf;
 • Velgen stralen: we stralen jouw velg met een glasparelkorrel of edelcorund voor een goede hechting van de poedercoating;
 • Velgen repareren: we herstellen schade, als dat nodig is;
 • Velgen poedercoaten: we brengen een primer en epoxylaag aan in de gewenste kleur;
 • Velgen blank lakken: we werken de velgen af met matte of glanzende blanke lak.

Kies je toch liever voor een nieuw exemplaar? Wij adviseren je graag over het kopen van velgen!

Sieuwert-Jan Nauta
Heleen van der Plas
P vlies
Dick Van Harskamp
Gerlinda
Andre Zoons
Sipke Appel
Gert Lakerveld
Gerard van den Broek
Arnold Schoeman
Rotrans Ouwersloot
Andre Koerntjes
Kevin Pluimers
John van de kieft
Maarten Van Den Dool
Jeroen Snellen
Niels H
Louis Spies
Judy NKV
Jochem Van Roekel

Veelgestelde vragen


De kosten voor het stralen van jouw velgen variëren per situatie. Neem contact met ons op voor een persoonlijke prijsopgave.

Het stralen van jouw velgen geeft geen gevaarlijke dampen af en is niet brandgevaarlijk. Ook blijven er geen schadelijke resten over. Wel adviseren wij om dit door een specialist te laten doen.

Waarom zou je kiezen voor Baldé in Lunteren?

 • Banden en velgen kopen bij een vertrouwd adres
 • Snelle service en eerlijke prijzen
 • Alles onder één dak
Balde banden service