Medewerker van Baldé aan het werk met oldtimerband

Motorvelgen

  • Vakkundige monteurs
  • Groot assortiment A-merk velgen
  • Complete velgenservice

Op zoek naar nieuwe motorvelgen? Kleren maken de man, maar velgen maken de motor. De ene is de andere niet. We maken je graag wegwijs in de wereld van motorvelgen.


Soorten motorvelgen

Wat is je budget? Waar rijd je graag? Welke uitstraling moet jouw motor hebben? Het bepaalt welke motorvelgen het beste bij jou passen.

Rijstijl

Velgen uit één stuk lijken op autovelgen. Waarom je voor deze motorvelgen zou kiezen? Ze zijn stijf en niet te zwaar. Daarom worden velgen uit één stuk vooral gebruikt bij sportmotoren.

De zwaardere spaakvelgen zijn geschikt voor offroad gebruik. Ritjes op verschillende ondergronden, daar kunnen deze motorvelgen goed tegen. In de spaakvelg kruisen spaken elkaar. Het zorgt voor een sterke, maar flexibele verbinding. Daardoor vangt de motor schokken van de weg beter op. Die vering is ideaal voor terreinen met grote niveauverschillen.

Materiaal

Klassieke motorvelgen zijn stalen velgen. Echte krachtpatsers, die stevig zijn én blijven. Stalen motorvelgen zijn niet duur, maar er kan wel roestvorming ontstaan. Ze zijn het meest geschikt voor stadsrijders.

Aluminium velgen zijn voor elke motorrijder een goede optie. Lichtgewicht en niet te duur. Is het de ideale keuze? Let wel op het onderhoud. Als je dat niet regelmatig doet, slijt dit materiaal snel.

Heb je een sportmotor? De composiet motorvelgen zijn speciaal voor deze types. Het zijn lichte velgen, die ook nog eens mooi voor het oog zijn. Het is wel een dure optie.

Motorvelgen service

Weet je precies welke velgen je wilt? Mooi! Vergeet ook de motorbanden niet. Misschien zijn die ook wel aan vervanging toe. Bij Baldé bieden we een totaalservice. We helpen je graag bij de aanschaf van een nieuwe set.

Liever geen nieuwe velgen kopen? We kunnen ze ook voor je repareren. Of opnieuw richten bij lichte schade. Zijn er diepe scheuren zichtbaar, dan is het lassen van velgen noodzakelijk.

Voldoen jouw motorvelgen nog? Poedercoaten geeft ze een nieuwe uitstraling. We stralen je velgen dan graag eerst. Dat zorgt voor een grondige reiniging. Zo zie je maar. Bij Baldé kun je altijd terecht!

Sieuwert-Jan Nauta
Heleen van der Plas
P vlies
Dick Van Harskamp
Gerlinda
Andre Zoons
Sipke Appel
Gert Lakerveld
Gerard van den Broek
Arnold Schoeman
Rotrans Ouwersloot
Andre Koerntjes
Kevin Pluimers
John van de kieft
Maarten Van Den Dool
Jeroen Snellen
Niels H

Veelgestelde vragen


De kosten voor een set velgen variëren per situatie. Neem contact met ons op voor een persoonlijke prijsopgave.

De velgmaat vind je op je huidige banden. Aan de zijkant lees je de bandenmaat af. Staat daar bijvoorbeeld ‘195/65 R15’? Dan geeft het laatste getal de diameter van de velg aan. ‘R15’ staat in dit geval voor 15 inch.

De diameter van een velg meet je op door een denkbeeldige lijn te trekken door de lengte van de velg. Het aantal centimeters deel je door 2,54. Bijvoorbeeld: een velg van 16 inch is 40,6 cm in doorsnede.

Als wielen goed ‘ingespaakt’ zijn, gaan spaken levenslang mee en kunnen ze zelfs bij het vervangen van de velg of naaf opnieuw gebruikt worden.

De kosten voor het repareren van jouw velgen variëren per situatie. Neem contact met ons op voor een persoonlijke prijsopgave.

Waarom zou je kiezen voor Baldé in Lunteren?

  • Banden en velgen kopen bij een vertrouwd adres
  • Snelle service en eerlijke prijzen
  • Alles onder één dak
Balde banden service