0318 - 485 841
menu

Uitlijnen van wielen

Heeft u de juiste lijn te pakken?
 
Wij controleren een over het hoofd gezien stoeprandje, de klap na een gat in het wegdek of een grote steen waar per abuis overheen is gereden. Er lijkt in deze situaties in eerste instantie gelukkig weinig aan de hand en het overkomt praktisch iedereen.
 
Wat merkt u?
 
• Iets gedraaid stuurwiel terwijl u rechtuit rijdt
• Uw auto trekt één kant op
• Snellere bandenslijtage
• Hoger brandstofverbruik
• Verkeerd remgedrag
 
Helaas zijn er ook negatieve effecten die u niet direct bemerkt. Het is daarom raadzaam jaarlijks uw wielstanden te laten controleren.
 
Afwijkingen in beeld
Baldé's Banden Service beschikt over een professionele uitlijn-unit. Met dit volledig computergestuurde apparaat lijnen wij uw wielen nauwkeurig uit. Zo werkt dat:
 
Wij monteren vier digitale meetknoppen aan de wielen en vervolgens brengt de computer de wielstanden driedimensionaal in beeld. Het systeem maakt gebruik van vier digitale fotocamera’s die de plaats en verandering van de vier reflectoren nauwkeurig waarnemen. De computer berekent vervolgens in hoeverre de wielstanden afwijken van de gestelde fabrieksspecificaties. De monteur krijgt onmiddellijk de informatie die hij nodig heeft om de wielen op de juiste manier af te stellen.
 
Tip: Niet alle stuurproblemen liggen aan de uitlijning van uw wielen. Trilt uw stuur bij hoge snelheden? Dan zijn één of meerdere wielen in onbalans. Wanneer u de wielen opnieuw laat balanceren, zult u merken dat u weer heerlijk rijdt. 
 
 
 
Uitlijnen    Uitlijnen    Uitlijnen