Auto uitlijnen

Wielen uitlijnen

 • Voorkomt oneven slijtage
 • Verbetert de wegligging
 • Minder brandstofkosten

Onlangs een stoeprandje geraakt of door een gat in het wegdek gereden? Merkt u dat uw auto niet meer helemaal lekker rijdt? Laat uw wielen opnieuw uitlijnen. Dat is erg belangrijk.


Wanneer is uitlijnen nodig?

Het is tijd voor uw auto uitlijnen wanneer u een of meerdere van de volgende zaken herkent:

 • Gedraaid stuur wanneer u rechtuit rijdt
 • Uw auto trekt één kant op
 • Snellere slijtage van uw banden
 • Hoger brandstofverbruik
 • Verkeerd remgedrag

Herkent u een van deze punten? Kom dan langs zodat we uw wielen kunnen bijsturen.

Naast deze effecten zijn er ook andere negatieve effecten die u niet direct zult merken. Laat daarom uw auto uitlijnen wanneer u een van bovenstaande zaken herkent. Een ander negatief effect is bijvoorbeeld extra snelle slijtage van onzichtbare onderdelen.

Afwijkingen in beeld

Uw auto uitlijnen bij Baldé’s Banden Service wordt uitgevoerd met een professionele uitlijn-unit. Niet op het blote oog, maar compleet geautomatiseerd en op de millimeter nauwkeurig. Met dit volledig computergestuurde apparaat kunnen wij zeer nauwkeurig uw wielen kaarsrecht onder uw auto zetten.

Het proces van uw auto uitlijnen

Wij monteren vier digitale meetknoppen aan de wielen en vervolgens brengt de computer de wielstanden driedimensionaal in beeld. Het systeem maakt gebruik van vier digitale fotocamera’s die de plaats en verandering van de vier reflectoren nauwkeurig waarnemen. De computer berekent vervolgens in hoeverre de wielstanden afwijken van de gestelde fabrieksspecificaties. De monteur kan aan de hand van deze informatie de auto op de juiste manier uitlijnen.

Tip: Uw auto laten uitlijnen lost niet alle stuurproblemen op. Trilt uw stuur bijvoorbeeld bij hoge snelheden? Dan zijn één of meerdere wielen in onbalans. Wanneer u de wielen opnieuw laat balanceren, zult u merken dat u weer heerlijk rijdt.

Pak de juiste lijn!

Laat uw auto uitlijnen door Baldé’s Banden Service. Met onze professionele uitlijn-unit en een ervaren team van monteurs zorgen wij dat uw auto weer de juiste lijn te pakken krijgt. Neem direct contact op om een afspraak te maken.

Baldé, uw lokale hulp

Vanuit onze garage in Lunteren helpen we mensen uit de wijde regio met het uitlijnen van banden en andere band-gerelateerde klussen. Klanten komen naar ons toe vanuit bijvoorbeeld Bennekom, Ede, Barneveld, Leusden, Veenendaal, Voorthuizen, Woudenberg en andere omliggende dorpen. Wij zijn goed bereikbaar en helpen onze klanten snel en goed! Maak ook kennis met de lokale specialist, kom naar Baldé’s Banden Service!

Veelgestelde vragen


De kosten voor het uitlijnen en balanceren variëren per situatie. Neem contact met ons op voor een persoonlijke prijsopgave.

De kosten voor autobandenopslag variëren per situatie. Neem contact met ons op voor een persoonlijke prijsopgave en de actuele beschikbaarheid van ons bandenhotel.

Wij raden u aan om naast het repareren van een lekke autoband ook uw banden te laten balanceren. Het grote voordeel is dat u hierdoor weer meer controle over uw auto krijgt en uw benzineverbruik zal zien dalen.

Waarom zou u kiezen voor Baldé in Lunteren?

 • Banden en velgen kopen bij een vertrouwd adres
 • Snelle service en eerlijke prijzen
 • Alles onder één dak
Balde banden service