Banden laten balanceren

Banden balanceren

  • Voorkomt trillend stuur
  • Verbetert wegligging
  • Geen onregelmatige slijtage

Kent u dat? Hoe harder u rijdt, hoe meer uw stuur trilt? Grote kans dat één of meer wielen uit balans is. Laat uw banden balanceren bij een bandenexpert. Wij verhelpen dit probleem graag voor u.


Zo gaan we te werk

Uw band- wielcombinatie wordt gekoppeld aan een apparaat waarmee de balans kan worden opgemeten. De banden worden op toeren gebracht en met moderne computerapparatuur controleren wij of ze goed zijn uitgebalanceerd. Wijken de banden van de fabrieksspecificaties af? Dan is het tijd om uw banden te balanceren. Er worden kleine stukjes lood aan de wielen bevestigd zodat de balans weer terug keert. Het lijkt een kleinigheid, maar het balanceren van uw banden zorgt ervoor dat u weer comfortabel rijdt.

Laat u nieuwe banden door ons op velgen monteren? Uiteraard zit het balanceren daarbij inbegrepen.

De voordelen van banden balanceren

Goed gebalanceerde banden zorgen er niet alleen voor dat het rijden in uw auto comfortabeler wordt, het heeft nog meer voordelen:

  • Voorkomt trillend stuur
  • Betere wegligging
  • Geen onregelmatige slijtage aan banden, schokdempers etc.

Overige stuurproblemen

Niet alle stuurproblemen worden opgelost met het balanceren van banden. Trekt uw auto bijvoorbeeld naar links of naar rechts? Dan is het tijd om uw wielen te laten uitlijnen. Breekt de auto uit in de bochten? Dat ligt aan de schokdempers. In beide gevallen kunnen we u verder helpen, wij doen deze werkzaamheden allemaal in huis. Wij geven u tijdens het uitvoeren van de werkzaamheden advies wat het beste voor uw situatie zal werken.

Rijdt uw auto niet zoals het hoort?

Heeft u vermoedens dat het tijd is voor het balanceren van uw banden of kunt u niet plaatsen wat er aan de hand is? Of bent u benieuwd naar de kosten van balanceren? Neem dan contact op met Baldé of kom eens langs.

Baldé, uw lokale hulp

Vanuit onze garage in Lunteren helpen we mensen uit de wijde regio met het balanceren van banden en andere band-gerelateerde klussen. Klanten komen naar ons toe vanuit bijvoorbeeld Bennekom, Ede, Barneveld, Leusden, Veenendaal, Voorthuizen, Woudenberg en andere omliggende dorpen. Wij zijn goed bereikbaar en helpen onze klanten snel en goed! Maak ook kennis met de lokale specialist, kom naar Baldé’s Banden Service!

Waarom zou u kiezen voor Baldé in Lunteren?

  • Banden en velgen kopen bij een vertrouwd adres
  • Snelle service en eerlijke prijzen
  • Alles onder één dak
Balde banden service
Plan direct een afspraak