Medewerker van Baldé vult banden met stikstof

Banden wisselen

  • Snel en vakkundig gewisseld
  • Balanceren inbegrepen
  • Bandenhotel voor ongebruikte set

Banden laten wisselen door een expert in de buurt? Dan bent u bij ons aan het goede adres. We hebben jarenlange ervaring met complete bandenservice.


Online afspraak maken

Plan een afspraak wanneer het u uitkomt via onze online afsprakenplanner.

Online afspraak maken

Wanneer moet ik mijn banden wisselen?

Als het kwik onder de 7 graden daalt, is het tijd voor winterbanden. Andersom geldt ook: als het warmer wordt dan 7 graden kunt u de zomerbanden er weer onder laten monteren. Tegenwoordig rijden overigens steeds meer mensen door met All Season banden omdat de kwaliteit van deze banden drastisch is verbeterd over de afgelopen jaren.

Wij geven u graag advies wat het beste is voor uw situatie. We wisselen uw winterbanden om voor zomerbanden, of andersom. Zo kunt u in elk seizoen veilig en comfortabel de weg op.

Opslag van banden

Ook voor de opslag van banden bent u bij ons aan het goede adres, we hebben namelijk een eigen bandenhotel. Zo hoeft u uw banden niet thuis op te slaan. Vraag bij de balie om de actuele beschikbaarheid en de kosten van ons bandenhotel. We wisselen banden die u zelf meeneemt of die u heeft laten opslaan in ons bandenhotel.

Banden balanceren

Behalve het wisselen van banden balanceren we uw banden ook voor u. Dit zorgt voor een betere stuurbalans en een lager brandstofverbruik. Ook voor het uitlijnen van uw wielen bent u bij ons aan het goede adres. Goed uitgelijnde wielen zorgen voor minder bandenslijtage en een lager brandstofverbruik.

Baldé, uw lokale hulp

Vanuit onze garage in Lunteren helpen we mensen uit de wijde regio met het wisselen van banden en andere band-gerelateerde klussen. Klanten komen naar ons toe vanuit bijvoorbeeld Bennekom, Ede, Barneveld, Leusden, Veenendaal, Voorthuizen, Woudenberg en andere omliggende dorpen. Wij zijn goed bereikbaar en helpen onze klanten snel en goed! Maak ook kennis met de lokale specialist, kom naar Baldé’s Banden Service!

Veelgestelde vragen


In Duitsland mag u op vier soorten banden rijden met uw auto, motor of campers:
• Winterbanden met sneeuwvloksymbool;
• M + S Winterbanden (aangeschaft voor 1 januari 2018);
• All Season-banden met sneeuwvlok icoon;
• All Season-banden (banden die geschikt zijn voor zomer en winter) met M + S markering aangeschaft voor 1 januari 2018.

De wettelijke minimale profieldiepte in Europa is 1,6 mm per band. Wij adviseren om winterbanden onder de 4 mm te vervangen.

Wij raden u aan om altijd vier winterbanden te monteren, zodat de bestuurbaarheid van uw auto optimaal blijft.

Waarom zou u kiezen voor Baldé in Lunteren?

  • Banden en velgen kopen bij een vertrouwd adres
  • Snelle service en eerlijke prijzen
  • Alles onder één dak
Balde banden service